Tandfyldninger – i tandfarvede materialer

Når hullet i tanden skal fyldes skal det både se pænt ud og være så holdbart at du kan tygge, nøjagtig som du plejer.

Materiale til fyldninger
Her på klinikken anvender vi kun fyldningsmaterialer af høj kvalitet. Valg af materiale tager udgangspunkt i den konkrete situation så du både får en stærk og holdbar tand men også en tand der fremstår flot og naturlig.
Til mange af de fyldningerne vi laver her på klinikken anvendes plast som materiale. Det er et materiale med virkelig stor holdbarhed og et naturligt udseende.

Mistanke om gener fra kviksølv
Har du mistanke om allergi eller forgiftninger på grund af kviksølv fra amalgamfyldninger, så kontakt din tandlæge hurtigst muligt med problemet FØR du eventuelt vælger at udskifte fyldninger med et andet materiale. Herefter vil der blive indledt en undersøgelse som oftest i samarbejde med din egen læge eller sygehus.

Udskiftning af fyldninger
Amalgamfyldninger (også kendt som sølvplomber) fremstår med tiden som mørke pletter i din tandrække. Det er ikke et kønt syn hvorfor mange mennesker vælger at udskifte fyldningerne med plast.

Der er imidlertid også en anden – og ikke kosmetisk – årsag til at amalgamfyldninger bliver udskiftet. Amalgamfyldninger har den uheldige egenskab at de med tiden udvider sig, så der opstår revner i tanden eller defekte kanter i fyldningen. Det kan give jag og smerter i tanden når der opstår sådanne problemer med en amalgamfyldning.

tandfyldninger